Ambassadører for BÅL ALMANAK

Mød de skarpe ambassadører for bål, mad og meninger, som alle bidrager med unikke tekster til bogen. Du møder blandt andet disse ambassadørerne fra bogen BÅL ALMANAK. – Stop Spild Af Mad, ViNatur, Myrrhis Permakulturhaven, Svendborgsund Bryghus mfl.

Stop spild af mad

Vi skal lade være med at bruge vores køleskab som vores skraldespand. Vi køber for meget ind og vi laver for meget mad. Hvis du vil spare penge, så stop dit madspild.

Når du mindsker dit madspild, er du med til at løse 4 vigtige problemer på én gang: En bedre økonomi, spare på ressourcerne, det etiske aspekt og ikke mindst klimaet. At stoppe spild af mad er den mest håndgribelige personlige indsats i klimakampen. Og det gør ikke ondt.

Selina Juul startede forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad for 14 år siden, hvor ingen talte om madspild. Hun ramte lige på det rigtige tidspunkt. I dag er det en global bevægelse med fokus på, at en tredjedel af al mad går til spilde.

Stop Spild Af Mad – Selina Juul

 

Calendula Permakultur

Hvis vi mennesker vil give  os selv lov til at leve i mindre, bæredygtige samfund og lade os dykke ind i den forunderlige verden, vi er i, vil vi opdage hvor vigtig det er for os, at naturen er i balance. Vi kan ikke fortsætte vores overforbrugende levevis. 

Vi mennesker kan godt selv. Hvis vi bare giver os selv lov til at genlære det. Vi må ud og lære at tage ansvaret tilbage og stole på os selv og hinanden. Opbygge små samfund baseret på tillid, nærvær og udveksling af sunde råvarer. Og lad os så have det sjovt, mens vi er her og finde ud af alt, vi kan, om vores grønne planet.

Calendula Permakultur er et mikrolandbrug på 2 hektar på Nordlangeland. Her dyrkes en markedshave med over 100 forskellige grøntsager, skovlandbrug med frugter, nødder og bær og holder får, ænder, høns, kyllinger og kaniner i holistisk afgræsningsrotation. 

Calendula Permakultur  Regin Bennetzen og Fie Myhr.

 

 

ViNatur

Vi ønsker at genskabe en kontakt til noget naturligt og finde den naturlige forbundethed i det organiske. Vi fjerner os mere og mere fra hinanden med vores teknologi. 

Målet med at starte ViNatur var, at det skulle være nemmere at få natur på recept, som en modbølge mod det stigende forbrug af psykofarmaka. Mænd går ikke til lægen når de har det rigtig svært og er stressede. Det ligger i generne, at mænd gemmer det for os selv. 

Det ene spor vi arbejder med i ViNatur er de forløb for mænd, vi kalder “Vildmandskurser”. Det andet spor vi arbejder med, er forebyggelse for dem der er udbrændte. Vi bruger naturen som balanceelement for at nivellere nervesystemet tilbage til det naturlige.

Vi kan kalde bålet for magisk, men reelt er vi bare mere rolige og dermed spontan opmærksomme, åbne for nye ideer og andres væremåder. Derfor mødes vi om bålet som det allerførste, og knytter gerne en fortælling eller en sansning på fra starten.

ViNatur Simon Høegmark og Sigurd Hartvig

 

Myrrhis skovlandbrug

Alle kan bidrage til denne positive omstilling. Uanset om man har en lille have eller stor gård, ønsker at dyrke selv eller støtte lokale producenter.

Ved at kombinere moderne videnskab med vores forfædres kendskab til naturen, arbejder vi med at forvalte landskabet, så vi forhåbentligt igen kan skabe en sund og næringsrig kost og et velfungerende biologisk mangfoldigt landskab. Det er et fascinerende og livsbekræftende arbejde, der summer af insekt- og fugleliv og skaber nyttige kulstoflagrende jordforbindelser til glæde for både planter og klima.

Myrrhis skovlandbrug Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb

 

Svendborgsund Bryghus

Passionen er at lege med råvarerne og producere noget lækkert øl, der ikke bare er et industriprodukt. Vi må aldrig blive en mængde vare. Kendetegn for øl fra Svendborgsund Bryghus er, at vi laver øl, hvor der er balance mellem råvarerne og lidt kant. 

Vi producerer øl, som lokalområdet er stolte af, og på den måde kan vi lave en forretning der er rentabel. Vi sælger 2/3 del af vores øl til kunder i en radius af 30 kilometer fra os, og vi kender mange af vores kunder. Vi går meget op i, at vi ikke skal transportere for langt.

Bryghuset opstod fordi vi som familie gerne ville hoppe af hamsterhjulet. Det gør ikke noget at man arbejder meget, bare det hele hænger sammen, og vi kommer tættere på hinanden og vores børn.

Svendborg Bryghus Susanne & Bo Abelgren Ehlers

 

 

Bestil din bog i dag!

BÅL ALMANAK – En bog om bål, mad og meninger

Bog: 395 kr.

Porto: 50 kr.

Forudbestil bogen i WEBSHOPPEN eller bestil den via kontaktformularen

Bogen udkommer 15. maj 2022

Læs mere om bogen HER

Har du spørgsmål? - Ring eller skriv

+45 414 15 414

kontakt@metalandmagic.dk

    Vælg dit bålgrej

    Hvor mange styk vil du bestille?

    Navn*

    Mail*

    Telefonnummer*

    Skriv gerne din adresse og evt. besked